Clinica Phoenix | RM Ficat
15636
page,page-id-15636,page-child,parent-pageid-15600,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
RM ficat

RM ficat

Care este rolul ficatului în organism?

Ficatul este al doilea cel mai mare organ din corpul uman, fiind situat în partea dreaptă a abdomenului, imediat sub diafragmă, și cântărește aproximativ 1,5 kilograme. Acesta îndeplinește numeroase roluri în organism: rol în procesarea alimentelor și lichidelor pe care le ingerăm și pe care le transformă în energie pentru organism, rol esențial în eliminarea toxinelor din organism.

Ce este cancerul hepatic ?

Cancerul hepatic este definit ca o creștere și răspândire necontrolată a unor celule modificate, anormale, în interiorul ficatului. De la nivelul ficatului cancerul se poate extinde și la alte organe.

Ce cauzează cancerul hepatic?

Cea mai frecventă cauză a cancerului este ciroza hepatică. Aceasta apare, la rândul ei, în special la pacienţii infectaţi cu virusurile hepatitei (B,C,D) şi la pacienţii consumatori cronici de alcool. Obezitatea şi diabetul cresc, de asemenea, riscul de cancer hepatic.

Care sunt simptomele?

Din păcate, de cele mai multe ori pacientul nu prezintă nici un simptom. Simptomele apar în stadii mai avansate ale bolii și sunt reprezentate de oboseală, dureri abdominale, balonări, greață, dureri în spate sau în umăr, pierderea poftei de mâncare, scadere în greutate, icter (colorație galbenă a ochilor și pielii), febră.

Cum se pune diagnosticul de cancer hepatic?

Cancerul hepatic poate fi diagnosticat prin examinare clinică, teste de laborator și examinări imagistice. Rezonanța Magnetică este examinarea de înaltă performanță, sigură și neirandiantă, care permite cel mai exact diagnostic în ce privește cancerul!

 

În acest moment, există o anumită substanță de contrast specifică, inovatoare, care injectată intravenos permite un diagnostic de mare acuratețe a cancerului, prin rezonanță magnetică. Substanța se numește Primovist® și ar trebui indicată la examinările prin rezonanță magnetică pentru patologia ficatului.

 

Rezonanța Magnetică cu Primovist® este o metodă avansată de diagnostic care, în cele mai multe cazuri, stabilește un diagnostic atât de precis încât exclude o eventuală operație sau biopsie pentru stabilirea acestuia.

Cum se tratează cancerul hepatic?

Tratamentul depinde de momentul în care s-a stabilit diagnosticul. Un diagnostic emis în fazele incipiente ale bolii permite un tratament curativ optim (eliminarea cancerului)!

În stadii mai avansate, pacientul poate beneficia de multe forme de tratament cum ar fi: chemoembolizarea (blocarea vaselor de sânge ce hrănesc formațiunea tumorală), ablația (procedura prin care se obține necroza formațiunii tumorale), radioterapia, medicamente anticancer.

 

Boala hepatică nedepistată în timp util ne plasează în locuri fruntașe în Europa. Acum, la Clinica Phoenix, dispunem de tehnologie avansată, de medici specialiști și de o metodă de diagnostic inovatoare!

 

Este extrem de important ca Rezonanța Magnetică cu Primovist să fie utilizată cât mai repede la toți pacienții care au suspiciune de boala hepatică și, în special, pentru diagnosticul tumorilor hepatice.