Clinica Phoenix | RM Whole Body
15885
page,page-id-15885,page-child,parent-pageid-15600,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
RM Whole Body

RM Whole Body

SIGURANTA ŞI CONFORT ÎN EVALUAREA ŞI DIAGNOSTICAREA PRIN REZONANTA MAGNETICA A ÎNTREGULUI CORP

Dezvoltarea modernă a medicinii în ce priveşte imagistica prin Rezonanţă Magnetică a condus la descoperirea şi folosirea unei noi tehnici de vârf care scaneaza corpul în totalitate: Whole Body RM.

Acest nou tip de scanare este util în stabilirea diagnosticului precis în multe afecţiuni, mai ales, în cazurile oncologice, dar şi în cazul examinării de control, ca masură preventivă şi de screening.


Care sunt beneficiile examinării Whole Body RM?


Această examinare nu dăunează organismului uman şi nu este iradiantă, stabilind diagnostic precis şi rapid în comparaţie cu alte teste existente, poate ghida medicul în găsirea celei mai bune opţiuni de tratament. În multe cazuri, acest tip de investigaţie a întregului corp, înlocuieşte biopsia a cărei rezultat poate dura câteva săptămâni, spre deosebire de timpul scurt -24h în care medicul radiolog stabileşte diagnosticul după efectuarea acestei examinări.

Whole Body RM poate depista rapid, la nivelul întregului corp,  diferite tipuri de leziuni, noduli, tumori, mai mici de 1 cm sau afecţiuni ce pot fi tratate, aflate în stadii incipiente, dar care pun în pericol viaţa pacientului.

De asemenea, oferă beneficiul major al examinării unor regiuni diferite ale corpului, fără a modifica poziţia pacientului, la o singura examinare şi într-un timp scurt.

 

Ce reprezintă Whole Body Angio RM?


Ca metodă suplimentară, la examinarea RM a întregului corp, se poate efectua secvenţa de Angiografie ce permite evaluarea vaselor de sânge din arii şi organe cheie ale întregului organism. Angiografia RM a întregului corp nu dăunează organismului uman şi nu este iradiantă.

Angiografia RM a întregului corp este utilizată de medici pentru:

-depistarea obstrucţiilor sau dilatărilor vaselor mari de sânge
-detectarea obstrucţiilor cauzate de plăcile de aterom de la nivelul carotidelor
-identificarea unui anevrism mic (dilatare), a malformaţiilor arteriovenoase şi aterosclerozei


Contraindicaţiile majore în efectuarea examinării Whole Body RM


Contraindicaţiile examinării RM nu ţin de riscurile pe care aceasta le are, ci de afecţiuni de care suferă pacientul  sau de existenţa unor implanturi.

Contraindicaţiile majore în efectuarea examinării Whole Body RM sau Whole Body Angio RM sunt: prezenţa oricărui tip de metal în corp (tije, alice, şpanuri, clipuri, proteze etc), stenturilor coronare, valve, implanturi cardiace şi cohleare, insuficienţa renală cronică, prezenţa sarcinii, pacienţii cu funcţii vitale instabile ce necesită monitorizare.

Nu există efecte secundare expunerii câmpului magnetic folosit pentru examinările RM, exceptând categoria contraindicaţiilor majore.