Clinica Phoenix | Teleradiologie
15628
page,page-id-15628,page-child,parent-pageid-15598,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Teleradiologie

Teleradiologie

Ce este teleradiologia?

Teleradiologia reprezintă transmiterea electronică a imaginilor radiologice ale pacientului, cum ar fi: radiografii, imagini computer tomografice (CT) sau de rezonanţă magnetică (RM), de la o locaţie la alta, pentru interpretare şi/sau consultanţă. Prin teleradiologie, imaginile pot fi trimise între centre medicale sau în orice alte locaţii din lume

Cum funcţionează serviciul de teleradiologie al Clinicii Phoenix ?

În Clinica Phoenix, imagistica electivă şi axată pe supraspecializări este punctul forte, echipa de radiologi specializaţi şi experimentaţi ridică ştacheta interpretărilor radiologice în vederea unui rezultat cât mai exact şi relevant clinic. Aceasta devine posibil prin intermediul teleradiologiei, astfel, în funcţie de examinarea pe care o solicitaţi, medicul care are cea mai vastă pregătire în interpretarea imaginilor rezultate prin scanarea unei anumite regiuni anatomice, va formula rezultatul.


De asemenea, oferim suport altor centre medicale în ceea ce priveşte interpretarea examinărilor radiologice, computer tomografice sau de rezonanţă magnetică. Teleradiologia face posibilă excelenţa în imagistica radiologică 24 de ore /zi, 7 zile/ săptămână. În acest fel, pacienţii dintr-un centru medical pot beneficia de un diagnostic imagistic rapid, fără a necesita prezenţa unui radiolog la faţa locului. Interpretările examinărilor şi rapoartele sunt trimise prin tehnologia de teleradiologie, fax, sau e-mail, asigurându-se totodată şi comunicarea dintre medicul curant, radiolog şi pacient. Cazurile urgente sau cele cu descoperiri semnificative pentru starea de sănătate imediată a pacientului sunt prompt raportate medicului curant, imediat după interpretare.


Dovadă a profesionalismului Clinicii Phoenix este şi serviciul de “second opinion” pentru examinările efectuate în alte centre imagistice. Prin teleradiologie, doctorii şi pacienţii pot trimite examinări şi pot primi interpretarea acestora.

De asemenea, la cererea pacienţilor sau medicilor, pentru cazurile dificile, pot fi oferite consultaţii şi recomandări de supraspecialitate, de la centre internaţionale de excelenţă. Istoricul medical al pacienţilor şi examinările pot fi transmise  la colaboratorii noştri din Spitalele Universitare din Elveţia, Viena, Germania şi Israel.


Pentru îmbunătăţirea abilităţilor în efectuarea unei game variate de examinări de calitate, putem oferi, de asemenea, pregătire pentru tehnicienii RM din alte centre medicale conectate la serviciul nostru de teleradiologie.


Conduşi de o continuă dorinţa de creştere a raportului eficienţă/cost, teleradiologia a devenit parte integrantă importantă a practicii de zi cu zi a Clinicii Phoenix. Clinica Phoenix are o experienţa de peste 10 ani în utilizarea acestei tehnici, pe care o  folosește în mod curent în beneficiul pacienţilor.

 

DESPRE TEHNOLOGIE

Putem oferi, de asemenea, consultaţii pentru dezvoltarea unor soluţii ieftine de interfaţă între centrul dumneavoastră şi departamentul nostru. Utilizând sistemul DICOM, alte centre medicale sau spitale pot fi conectate cu clinica noastră, printr-o tehnologie securizată via internet. Serviciul nostru se bazează pe utilizarea sistemelor de teleradiologie transmise prin web cu acces  internet în bandă garantată pentru transferul imaginilor din serverul altor centre medicale. Accesul pe internet la datele imagistice ale pacienţilor este securizat în vederea menţinerii securităţii şi confidenţialităţii informaţiilor.


Pentru utilizarea serviciilor de teleradiologie ale Clinicii Phoenix nu este necesară prezenţă unui sistem PACS  în celelalte centre medicale.